Zájmové kroužky ve školním roce 2023/2024

  • Termín
    PÁ 15:45-17:15
  • Místo konání
    pracoviště Nade Mží,
  • Věk
    9-11
  • Cena kroužku
    1800 Kč/rok
    možno platit pololetně (1000+1000)
  • Kapacita
Založení školy se datuje k roku 1990. Během doby svého působení vznikla v Plzni renomovaná taneční škola nesoucí jednotný název Storm Ballet- Talentové centrum tance.
Cílem a hlavní náplní školy je výběr talentovaných dětí a mládeže v oboru uměleckého a moderního tance.
Přednosti školy jsou v pestrosti výuky tanečních stylů, individuálním přístupu a systematické práce lektorů, kteří podporují individuální vnímání dětí a rozvíjí jejich estetické cítění,kulturu pohybu a zdravý životní styl.
Děti 2 - děti ve věku 9-12 let, soutěžní zařazení extraliga, mistrovské soutěže, sóla,dua, malé skupiny, individuální příprava

průběh hodiny – zahřívací rozcvička, strečink, taneční technika (skoky, krokové variace, klasický balet), taneční a herecká improvizace, variační skladby, nastudování choreografií, práce s talenty, práce s choreografem
všeobecná taneční a technická průprava věnovaná různým tanečním stylům, vlastní tvorba
specializace
taneční a herecká improvizace
klasický balet a scénický tanec
jazz
taneční gymnastika a akrobacie
technika (držení těla, skoky, točky, krokové variace)
moderna, contemporary dance
veřejná vystoupení a soutěžní choreografie, přestup do třídy Junioři

Během celoroční práce je snaha dětem vštípit základní pohybové návyky, správné držení těla, upevňovat a rozvíjet osobnost dítěte, vést ho k disciplíně a základní etice tanečního umění.
Utvářet a dohlížet na sociální zázemí, rozvíjet u dětí osobní vztahy, týmovou spolupráci, dohlížet na pokoru, ale zároveň podporovat aktivní přístup jedinců, potažmo celého týmu.
V dětské kategorii dosahují děti různé taneční úrovně, a proto se dále dělí na výkonnost Hobby nebo Profi.. Výkonnost Hobby a Profi je zároveň zohledněna i v tanečních soutěžích a tak se děti v celorepublikovém měřítku srovnávají i na této úrovni. Rozdělení na děti má pozitivní charakter, poněvadž neztrácí sebevědomí a udržuje je v aktivitě, píli a morálce.
Výhodou talentového centra je, že všechny děti pracují pod jednou střechou, a tak se děti mají možnost seznámit i s dětmi z vyšších tříd, utvářet si své vzory, získat tak svůj vlastní názor a zhodnotit i samy sebe, ale i umělecký a výkonnostní úroveň ostatních dětí.

Po zařazení do výkonnosti Hobby či Profi se děti dále zúčastňují Dance Tour-soutěžní program Storm Ballet na pozici člena formace, malé skupiny, duet a sól.
Celorepubliková konfrontace dětí je velmi důležitá. Děti si samy dělají názor o svém tanečním výkonu, učí se pracovat s vlastní koncentrací, trémou a disciplínou.
Nedílnou součástí je i úspěch a neúspěch, najít správný přístup, poučit se z chyb nebo naopak sklidit za svojí píli, disciplínu, přístup, aktivitu pochvalu a stát se příkladem pro ostatní děti. Zároveň si pak uvědomit i svoji závažnost pozice a vytrvale dál pokračovat tímto směrem.
Zadostiučiněním je pro děti pocit z krásné a kreativní práce, kterou tanec přináší jak tanečním jedincům a umělcům, ale zároveň i divákům, rodičům, odborným porotám a nám trenérům a lektorům….

Účastnický poplatek je nutné uhradit nejdéle do 20 dnů od zaslání/předání příkazu k úhradě. Účastnický poplatek je možné hradit jednorázově, nebo ve dvou rozdělených (pololetních) platbách, vždy do 20 dnů od zaslání/předání příkazu k úhradě. Účastník je zapsán na celý školní rok.
  • Pořádající středisko
    pracoviště Nade Mží 1, Plzeň
  • Kód
    4831609
  • Kontaktní osoba
    Petr Čejka, tel.: 724 719 099, cejka@radovanek.cz
  • Pedagog
    Petr Čejka
  • Datum zahájení
    29.09.2023
  • Datum ukončení
    14.06.2024
  • Cena zahrnuje
    ped. dozor, materiál, pojištění
  • Další ujednání
    Registrace nových členů do je povolena až po úspěšném absolvování konkurzu.
overyou3.jpg